Mens en Natuur Op Dreef

Het College van Burgemeester en Wethouders van Utrecht nodigt u van harte uit voor de tentoonstelling. Wethouder Cultuur Eva Oosters opent de expositie op vrijdagmiddag 30 juni 2023 in de hal van het stadhuis aan de Stadhuisbrug 1, Utrecht. Om hierbij aanwezig te zijn is aanmelden via mijn website noodzakelijk gezien het beperkte aantal plaatsen.

Het twintigjarig jubileum van het kunstenaarscollectief Op Dreef is aanleiding voor deze tentoonstelling. Rode draad in het werk van deze acht kunstenaars is de kwetsbaarheid van de mens en de natuur. Nu te zien in het stadhuis.

 

Acht kunstenaars, die samen het kunstenaarscollectief Op Dreef vormen, hebben naar aanleiding van hun twintigjarig bestaan een tentoonstelling samengesteld met een selectie uit het diverse werk dat – elke dag opnieuw – in de ateliers in Overvecht gemaakt wordt. Ze delen hun bezorgdheid én verwondering over de pracht en kracht van mens en natuur.
Hans Dillesse, graficus, laat zich in zijn houtsneden inspireren door water in alle verschijningsvormen. Aly Grelling, schilder, brengt een ode aan de bloemenpracht. Ine van der Horn schildert geabstraheerde gezichten met menselijke emotie. Trienke Nieweg, mixed media, maakte voor deze tentoonstelling speciaal werk met o.a een aalscholver die herrijst, of ten onder gaat? Monique Polman, keramist, keramist, toont series van “vondsten op sterk water” en “koralen”. Hans Rademaker, ontwerper, maakt werk met ‘left overs’. Boris Schmidt, fotograaf, legt wilde bloemen vast. Anneke Schollaardt haalt voor haar beelden inspiratie uit het thema verbinding van de mens in relatie tot de tastbare en energetische omgeving.

De tentoonstelling is te bezoeken van 27 juni t/m 24 augustus.

Maandag t/m vrijdag 8:30 – 17:00 uur, donderdag tot 21::00 uur.

De locatie

Stadhuis: Stadhuisbrug 1

3511 JK  Utrecht

 

 

Afbeelding

Hans Dillesse: hansdillesse.nl

Aly Grelling: alygrelling.nl

Ine van der Horn: inevanderhorn.nl

Trienke Nieweg: trienkenieweg.nl

Monique Polman: moniquepolmankeramiek.nl

Hans Rademaker: hansrademaker.nl

Anneke Schollaardt: anneke.schollaardt.nl
Boris Schmidt: borisschmidt.nl
Wil je meer weten, bezoek de QR-code voor actuele informatie en activiteiten.